Stichting Politie Veteraan

Veteranendag 2022

Volgd ons op:
Facebook
Facebook
LINKEDIN
Als Stichting Politie Veteraan waren we door Moluks veteraan Leo Reawaruw uitgenodigd om deel te nemen aan de Veteranendag 2022 in zijn stand op het Malieveld. 

Onze connectie is ontstaan door oud-collega John Röben die in 1981 bij de ontruiming van kamp Vaassen zwaar gewond was geraakt. Oud-collega John heeft daar een baksteen op zijn hoofd gekregen bij het beteugelen van rellen waardoor hij blijvende invaliditeit heeft opgelopen. Vanuit de werkgever, voormalig gemeente politiekorps Ede is hier nooit een fatsoenlijke afdoening in geweest. Nadat John in de Stentor had gelezen dat er financiële compensatie plaats zou vinden voor de Molukse mensen die geïnterneerd hadden gezeten in kamp Vaassen, was John geraakt en heeft contact hierin gezocht. Frontman Leo Reawaruw is John als belangenbehartiger bij gaan staan om ook voor hem de financiële compensatie te gaan krijgen. In zijn zoektocht naar deze rechtzetting was Leo op de activiteiten van Stichting Politie Veteraan gestuit en trekken wij inmiddels samen om om het juiste te doen voor de mens John Röben. Indirect gevolg was de uitnodiging aanwezig te zijn op Veteranendag 2022. 

Voor onze stichting een prachtige gelegenheid om ook onze wens verder in te gaan vullen en de zo gewenste erkenning voor politiemensen van ook een status als die bij de militairen te gaan realiseren. Immers veteranen zijn mensen die ervaringen hebben opgedaan of oudgediende zijn. Het vakgebied bepaalt dan wat voor soort veteraan je bent. Zo kunnen politiemensen dus zeker politie veteranen worden en willen wij graag deze borging ook wettelijk terug zien net als met de militairen in 2012 is gebeurd. 

Op de Veteranendag hebben wij met heel veel veteranen uitgebreid gesproken over onze wens en niemand had hierin ernstige bezwaren Sterker nog, meerdere hoogwaardigheidsbekleders, zelfs een van de initiatoren van de Veteranenwet moedigde dit ook aan. Hoe mooi zou het dan zijn dat ook politiemensen een veteranenstatus mogen dragen waarbij het ontvangen van deze status ook zorg kan gaan bieden voor de vele politiemensen die door het zware politievak mentaal in de knel komen. 

Het was voor ons een prachtige dag waarmee wij hopen weer een stapje dichter bij te komen bij onze doelstelling: de erkenning van de politie veteraan!!

Dank voor de vele mensen die ons doel steunen!

Volgd ons op:
Facebook
Facebook
LINKEDIN

Andere berichten

Oud-agenten herstellen met werk in het bos

Volgd ons op: Fysiek bezig zijn in een gezonde, stressvrije en prikkelarme omgeving helpt oud-politiemedewerkers herstellen van mentale blessures. Vrijwilligers van Stichting Politie Veteraan voeren

Ondertekening Landelijk Convenant

Volgd ons op: Sinds de oprichting van onze stichting in 2018 werken wij nauw samen met Staatsbosbeheer om collega’s in de natuur te laten herstellen

DEZE WEBSITE GEBRUIKT COOKIES OM ERVOOR TE ZORGEN DAT U DE BESTE ERVARING OP ONZE WEBSITE KRIJGT.