Sloeproeien verdeeld over het land
Buiten StPV georganiseerdWaar?
Verdeeld over het land zijn er verschillende instaplocaties (havens) zodat er altijd een bij jou in de buurt is.
Geplande datum
“PAK DE RIEMEN OP EN ROEI NAAR JE HERSTEL. HET HELPT!
Waarom roeien?
Het contact met lotgenoten, de gestructureerde beweging (in dit geval natuurlijk roeien) en het zijn in de vrije natuur en vooral op en rond het water zijn bewezen elementen die leiden tot zogenaamde ‘copingstrategieën’ bij de deelnemers met een mentale overbelasting.
Het werkt herstelbevorderend!
Veel collega’s gingen je al voor. In elke eenheid roeien nu collega’s met een zogenaamde mentale overbelasting. Zij zullen beamen dat wekelijks samen roeien hen helpt om te herstellen. Naast de wekelijkse trainingen kun je, als je wilt, ook meedoen aan verschillende challenges. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan de Memorial Regatta in Rotterdam, de Kaagrace of de Roeichallenge Almere-Amsterdam.
Hoe gaat het in zijn werk?
Verdeeld over het land zijn er verschillende instaplocaties (havens) zodat er altijd een bij jou in de buurt is. Elke eenheid beschikt ook over speciaal voor dit doel opgeleide stuurlieden. De Politie beschikt over eigen roeisloepen die specifiek voor Roeien naar Herstel worden ingezet. Ook de korpsleiding gelooft in de kracht van sloeproeien. Daarom faciliteert ze collega’s die roeien voor vier uur per week om deel te nemen. Ziek gemelde collega’s kunnen altijd instappen en meedoen. Reiskosten kun je als dienstreis declareren in YouForce.
De eerste keer?
Wij hebben de sloepen, de ervaring en de expertise om die helende kracht met jou te delen. Wij bieden jou, samen met andere collega’s, de kans om aan boord te stappen. Dat instappen de moeilijkste stap is, weten wij maar al te goed. Maar je krijgt er geen spijt van. Laten we samen het avontuur aangaan. Aan de waterkant bij de sloep krijg je eerst praktische uitleg en de ruimte voor al je vragen.
Als je wilt, gaan we alvast even de sloep in. Misschien wil je zelfs een klein stukje roeien?
Als je besluit om deel te nemen aan Roeien naar Herstel word je in goed overleg in verbinding gebracht met de stuurlieden van de voor jou meest geschikte locatie.
Wij hopen je snel aan boord te mogen verwelkomen!
Contact
Direct contact per telefoon: 06 15 68 95 75.
Email: sloeproeien@politie.nl
Activiteit
Frequentie
Zij zullen beamen dat wekelijks samen roeien hen helpt om te herstellen. Naast de wekelijkse trainingen kun je, als je wilt, ook meedoen aan verschillende challenges. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan de Memorial Regatta in Rotterdam, de Kaagrace of de Roeichallenge Almere-Amsterdam.
Deelname criteria
Wat heb je nodig? Deelname is heel laagdrempelig. Je hoeft dus niet in een topconditie te zijn om mee te roeien. Integendeel. Het doel is herstel. Tijdens het roeien heb je in ieder geval een drinkfles of bidon, hardloop- of joggingbroek, sportschoenen en afhankelijk van het weer een windstopper, softshell of een regenjack nodig. Fitness- of wielerhandschoenen kunnen prettig zijn. Als je wilt neem je wat eten mee.
Beoogd effect
Het werkt herstel-bevorderend! Veel collega’s gingen je al voor. In elke eenheid roeien nu collega’s met een zogenaamde mentale overbelasting. Zij zullen beamen dat wekelijks samen roeien hen helpt om te herstellen. Naast de wekelijkse trainingen kun je, als je wilt, ook meedoen aan verschillende challenges. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan de Memorial Regatta in Rotterdam, de Kaagrace of de Roeichallenge Almere-Amsterdam.
Help ons mee
Kosten
Beeldmateriaal
Hoe aan te melden
sloeproeien@politie.nl