Varen – Roofvissen – Vogelen

Waar?

Ergens in Nederland.

Info of aanmelden

Mail ons

Mijn naam is Bertino ter Maten. Ik ben 48 jaar oud, getrouwd en heb twee zoons van 16 en 19 jaar. Wij hebben een zwarte labrador.

Ik ben sinds 2000 werkzaam bij de politie. Mijn hobby’s zijn tennissen, BBQ’en en wandelen. Mijn grootste hobby en passie is het vissen op roofvis vanuit de boot.

Ik vis al heel lang, mijn opa en oma woonden aan de trekgaten in de Molenpolder, gemeente Utrecht. Zodra ik daar kwam, pakte ik mijn hengel en ging vissen. Mijn vader leerde me op een gegeven moment hoe ik een snoek kon vangen. Het vissen met een grote dobber was een rare gewaarwording. Welke vis trekt nu zo’n grote dobber onder? Nou, dat duurde niet lang. Het was de eerste snoek die ik ving en de passie was begonnen. Later kwam daar de eerste beuk van een aanbeet van een snoekbaars en de subtiele aanbeet aan het kunstaas van een baars bij. Prachtig om te doen.

Het vissen of beter gezegd het zijn in de natuur met een hengel in de hand heeft mij altijd goed gedaan. In 2015 werd ik gediagnosticeerd met beroeps gerelateerde PTSS en viel ik uit. Al dan niet met behulp van vismaten die mijn situatie kenden en signalen herkenden, kon ik blijven vissen. Zodra ik met mijn boot, een Orka Blackfish 500 voorzien van een Yamaha 70 pk, op het water ben, ben ik op mijn gemak. Ik wil je graag meenemen en mijn passie delen. Het vissen gaf en geeft mij rust en zorgt voor herstel.

Lees hier wat het effect op je mentale gezondheid is als je gaat vissen
(bron: https://www.sportvisbrigade.nl/)

 

Activiteit

We starten om 09.00 uur of een tijdstip dat beter uitkomt. Opstappen kan op een nader te bepalen locatie. Ik heb meerdere locaties centraal gelegen in Nederland. We kunnen een dag of dagdeel vissen, vogels kijken of varen op de randmeren of de Eem. Ik zorg voor koffie of thee. Een broodje moet je zelf even meenemen. Wil je een hamburger, gebakken ei, pannenkoek of iets anders naderhand dan kunnen we dat regelen. Visspullen zijn aanwezig en meer dan voldoende kunstaas ook. Regenkleding heb ik eventueel aan boord, evenals een verrekijker. We kunnen het hele jaar door varen en vissen. Zeker in de winter en de herfst is het prachtig en stil op en om het water. Alleen de wind kan een spelbreker zijn. Het weer houden we goed in de gaten. We gaan alleen op pad als het qua weer verantwoord is. Geen stress 😉 (Alle benodigde wettelijke veiligheidsmiddelen zijn aan boord aanwezig.)
Begeleider: Bertino ter Maten
Achtervang: Menno van Efferen en Astrid ter Maten

Frequentie

Je kan een keer met me mee. Kosten zijn hier niet aan verbonden. Vergunning voor het vissen is geregeld. We kunnen een dagdeel (4 uur) of een dag (7 uur) op pad, maar wil je eerder stoppen, is dat geen probleem.

Deelname criteria

Je komt met eigen vervoer naar de afgesproken locatie. Alle locaties zijn prikkelvrij en er is gemakkelijk te parkeren. Zwemdiploma is een vereiste.

Beoogd effect

Een totaal ontspannen dag in de natuur en genieten van een prachtige omgeving. Daarna eventueel een hapje en met een voldaan gevoel weer de auto instappen om naar huis gaan.

Voorwaarden

Geen

Kosten

Omdat de Stichting Politieveteraan deze activiteit vanuit de doorontwikkeling als een pilot oppakt, zijn er geen kosten aan verbonden. Vervoer dient wel voor eigen rekening te worden genomen. Koffie en/of thee en eventueel een broodje hamburger, gebakken ei of pannenkoek is inbegrepen. Wellicht een vrijwillige bijdrage door een donatie te doen aan de stichting via deze Donatie link.

Hoe aanmelden

bertino@stichtingpolitieveteraan.nl