Stichting Politieveteraan: Een Basis voor Herstel na Intensieve Dienst

In de wereld van hoog risico beroepen, waar politieagenten, brandweerlieden en andere hulpverleners, dagelijks met uitdagingen en gevaren worden geconfronteerd, is de impact op hun fysieke en mentale welzijn aanzienlijk.

Revitaliseren in de natuur

Hier lees je informatie over onze basisactiviteit die gericht is op het revitaliseren door bezig te zijn met lotgenoten in de natuur.

Stichting Politieveteraan is vanuit ervaring ontstaan en heeft hierin een basis voor herstel ontwikkeld.

Maar wat gebeurt er wanneer deze helden zelf hulp en ondersteuning nodig hebben? Dat was de vraag die bij Dick Kleijn en André Buruma opkwam nadat zij persoonlijk geconfronteerd werden met de gevolgen van een mentale blessure door het intense politiewerk.

Dick en André realiseerden zich al snel dat er een gebrek was aan toegankelijke en duidelijke hulpbronnen voor mensen zoals zijzelf. Mensen die binnen een hoog risico beroep met een mentale blessure (PTSS, Burn-Out of andere psychische overbelasting) worstelden als gevolg van hun dienst. Gebaseerd op hun eigen ervaringen en een diepgeworteld verlangen om anderen te helpen die in een vergelijkbare situatie verkeren, namen Dick en André het initiatief en richtten zij Stichting Politieveteraan op. 

Stichting Politieveteraan heeft als doel een veilige basis te bieden voor uitgevallen collega’s die te maken hebben met mentale gezondheidsuitdagingen als gevolg van hun inzet voor de samenleving. Het is een plek waar deze moedige mannen en vrouwen de steun, begeleiding en informatie kunnen vinden die ze nodig hebben om hun pad naar herstel te bewandelen. De stichting erkent de unieke uitdagingen van hoog risico beroepen. De stichting streeft ernaar een omgeving te creëren waarin degenen die hun leven op het spel hebben gezet om anderen te beschermen, zelf de zorg en erkenning ontvangen die ze verdienen. 

Om deze missie te vervullen, is Stichting Politieveteraan gestart met verschillende
partnerschappen, waaronder een bijzondere samenwerking met Staatsbosbeheer. Dit partnerschap heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een revitaliseringsprogramma dat helpt bij het herstelproces van getroffen veteranen. André en Dick Kleijn hebben samen met vele
vrijwilligers de basis gelegd voor een organisatie die de mens centraal zet. Deze organisatie zorgt niet alleen voor individuele herstel, maar ook voor het vergroten van het bewustzijn en begrip van de uitdagingen die gepaard gaan met het uitvoeren van een hoog risico beroep.

Stichting Politieveteraan is een eerbetoon aan de veerkracht van degenen die in de frontlinie staan en streven naar herstel en welzijn. Het is een bron van steun, hoop en solidariteit voor allen die zich geroepen voelen om anderen te beschermen en te dienen. 

Heb je een hulpvraagIk wil graag Doneren