Stichting Politie Veteraan

 

de mooiste bossen van Noord-Veluwe

In navolging van het project Zeewolde, heeft Stichting Politie Veteraan sinds oktober 2021 uitbreiding gekregen in Apeldoorn/Ugchelen bij het Veluwekantoor van Staatsbosbeheer, waar wij recentelijk een landelijk convenant mee hebben afgesloten.

Collega’s met een mentale blessure worden doorgestuurd door oa de bedrijfsarts en worden hier begeleid in de mooiste bossen en heidevelden van Nederland op de Noord-Veluwe tussen de A1 bij Apeldoorn en A28 bij Nunspeet.

Dit project is een revitaliseringsprogramma door collega’s-voor collega’s van de Politie en Defensie en eigenlijk iedereen die zich wil aansluiten bij dit mooie en waardevolle laagdrempelige project.

Op vier ochtenden in de week, te weten maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, staan wij sowieso klaar voor onze mensen. We komen samen bij Staatsbosbeheer en onder het genot van een kopje koffie of thee kijken we hoe we er die dag voorstaan en bepalen we samen hoe de ochtend eruit gaat zien.

Ons doel is om met onze lotgenoten in een prikkelarme omgeving te zijn. Even weg zijn van de dagelijkse beslommeringen die de mentale ziekte met zich meebrengt. Wij zijn samen in een veilige en rustige omgeving. Daar waar respect en veiligheid voorop staan. Waar je je vrij kunt begeven tussen lotgenoten die je begrijpen, zonder soms maar een woord te zeggen en waar een blik voldoende is. Voor een paar uur kun je even vergeten of de situatie verzachten.

Onze bezigheden zijn:

– voor Staatsbosbeheer (herstel-) werkzaamheden uit te voeren, onder andere:

  • snoeien, knippen en zagen met handgereedschappen
  • de heide en bossen schoonmaken van zwerfvuil

– een wandeltocht te maken,
– in waardevolle momenten bij en met elkaar te zijn.

Ons moto: SAMEN STERK!

Je kunt je aanmelden bij de Stichting Politie Veteraan via e-mail of via het telefoonnummer: +31(0)850 606 784.

Wij ontvangen je graag,

Groeten van Guus en Bas

DEZE WEBSITE GEBRUIKT COOKIES OM ERVOOR TE ZORGEN DAT U DE BESTE ERVARING OP ONZE WEBSITE KRIJGT.