Bezoek……

Het is alweer december als we met elkaar weer een mooie dag starten in Schoorl. Het is een dag als elk ander behalve dat we vandaag bezoek hebben. Verwacht en onverwacht. Er loopt vandaag een bedrijfsarts met ons mee, en Erik van het bestuur komt ook kijken.

Het is Sinterklaas, dus starten wij vandaag met speculaastaart, pepernoten en chocoladeletters. (werken wij er straks vast wel weer af)
Yvonne, onze contactpersoon van Staatsbosbeheer, is ook weer aanwezig en vertelt ons dat ze een presentje heeft voor alle vrijwilligers die in het gebied werken.

 

 

Wij krijgen een prachtige beker met een stokje met chocolade voor een doe-het-zelf-chocolademelk.

Superlief van Staatsbosbeheer.

 

 

Het start het zachtjes met sneeuwen in het mooie gebied in Schoorl. Omdat we verder zijn in de snoei planning dan aanvankelijk de bedoeling was, besluiten we van ons schema af te wijken en gaan wij een stuk mountainbike parcours snoeien.

Met elkaar schieten wij behoorlijk op.

Na ruim een uur snoeien is dat deel van het parcours klaar.
Wij hebben laaghangende takken weggehaald, losse stammen, die wat hoger in de bomen hingen, verwijderd en het parcours weer goed begaanbaar gemaakt.
Op het moment van snoeien kwam er een behoorlijke groep fietsers langs die ons allen bedankt voor ons werk.

Kijk, dat is altijd leuk om te horen.

Op de weg terug naar de bus kregen wij bezoek van een echt heel klein gekleurd vogeltje. Het kon zweven en bleef een tijdje bij ons in de buurt vliegen. Het was echt het enige vogeltje in de buurt. Een heel bijzonder bezoekje.

Wat verkleumd zijn we vervolgens weer naar de Paardenweide gereden waar er warme chocolademelk was. Ervaringen werden uitgewisseld en ook de bedrijfsarts vertelde het erg naar haar zin te hebben gehad. Wij hebben dan niet zo lang gesnoeid als normaal, maar hé, het is Sinterklaas.

Volgende week sluiten wij dit jaar af om in de derde week van januari weer te starten. En wat een jaar was het. Wat zijn wij, en de deelnemers, gegroeid. Naar elkaar, maar nog belangrijker met elkaar. Er worden banden gesmeed die voor de lange tijd zullen blijven bestaan.

 

De kracht van samenwerking
vraagt om saamhorigheid
gebaseerd op gezamenlijkheid
in missie het denken en doen

de kracht van samenwerking
is verantwoordelijkheid nemen
zonder over of af te nemen
gewoon doen wat nodig is

de kracht van samenwerking
is met kaders als toetssteen
de bedoeling mogelijk maken
door buiten de lijntjes kleuren

de kracht van samenwerking
is wederkerig belangen verbinden
door invoegen en bijspringen
op de krachten van elkaar

de kracht van samenwerking
is het verschil kunnen maken
door de handen ineen te slaan
van het aanwezig potentieel dat er altijd is

de kracht van samenwerking
is het wederzijds vertrouwen
van samen een brug te bouwen
terwijl je eroverheen loopt

De kracht van samenwerken is Stichting Politieveteraan samen met de deelnemers.

Gerelateerde onderwerpen

Op het water is het “Rust”

Op het water is het “Rust” Nadat ik een paar jaar geleden de diagnose PTSS kreeg, ging ik op zoek naar alles wat mij maar enige vorm van rust en ontspanning kon geven. De dagen dat ik me redelijk voelde…...

Wie zijn eigen weg volgt, verdwaalt nooit.

Het was vandaag de tweede dag dat we bij elkaar waren. En wat een dag werd het! Helemaal zeker welke deelnemers van vorige week wij vandaag nog zouden terugzien wisten wij niet, echter voelde het al snel alsof wij weer…...