Ervaar de Helende Kracht van de Natuur op ons Congres

28 november 2024

Rottegatsteeg 6
3953 MN Maarsbergen

Ontdek hoe de natuur kan bijdragen aan het herstel en welzijn van mensen met mentale blessures.
Ons Congres brengt deskundigen en ervaringsdeskundigen samen om de helende werking van de natuur te verkennen en praktische inzichten te delen.

Inschrijven

Waarom deelnemen?

 • Inspirerende Sprekers: Hoor van toonaangevende experts op het gebied van natuur en mentale gezondheid.
 • Netwerkmogelijkheden: Verbeter je netwerk door te connecten met gelijkgestemde professionals en ervaringsdeskundigen.
 • Innovatieve Ideeën: Ontdek baanbrekende methoden en benaderingen die je kunnen helpen bij het ondersteunen van mensen met mentale blessures.
 • Ervaar het zelf: maak met ons een afspraak om te participeren in het helen in de natuur

'Voorlopig' Programma

 1. Erik Noltes – Opening van de dag door de voorzitter van het bestuur.
 2. Albert Springer en Dick Klein – Over de resultaten van de tweejarige samenwerking met SAOP en de NPB.
 3. Hans te Brake & Merel ARQ – Over de resultaten onderzoek Stichting revitaliseren in de natuur. 
 4. Hans van Dolderen Over de samenwerking tussen de Stichting Politieveteraan en de Nationale Politie.

  Pauze

 5. Johnny Hagenaar en Davey Gans – lancering informatiefilm Stichting.
 6. Samuelle van Deutekom Staatsbosbeheer – Over de kansen en successen m.b.t. de samenwerking met onze stichting.
 7. Netwerkborrel en informele bijeenkomst voor diepgaande gesprekken en samenwerkingen.

'Voorlopig' Programma

 1. Erik Noltes – Opening van de dag door de voorzitter van het bestuur.
 2. Albert Springer en Dick Klein – Over de resultaten van de tweejarige samenwerking met SAOP en de NPB.
 3. Hans te Brake & Merel ARQ – Over de resultaten onderzoek Stichting revitaliseren in de natuur. 
 4. Hans van Dolderen – Over de samenwerking tussen de Stichting Politieveteraan en de Nationale Politie.

  Pauze

 5. Johnny Hagenaar en Davey Gans – lancering informatiefilm Stichting.
 6. Samuelle van Deutekom Staatsbosbeheer – Over de kansen en successen m.b.t. de samenwerking met onze stichting.
 7. Netwerkborrel en informele bijeenkomst voor diepgaande gesprekken en samenwerkingen.

Michael Kortekaas

Spreker, Trainer en Opleider

Dagvoorzitter Michael Kortekaas

‘Managen van energie, focus en veerkracht’

Hoe houd je je energiebatterijen opgeladen, een gezond werk-privé balans en focus op de dingen die je wilt bereiken?

De drie grote thema’s binnen Mentale (veer)Kracht komen aan het licht:

 1. Presteren onder druk (o.a. werkdruk)
 2. Omgaan met verandering, teleurstelling & tegenslag
 3. Volhouden oftewel gedragsverandering

Vanuit deze concepten maakt Michael de verbinding naar eigenaarschap, excelleren, persoonlijk leiderschap en duurzame High Performance.

Michael Kortekaas en zijn team hebben veel ervaring, advies en antwoorden op de gestelde vragen. Zij inspireren en coachen al jarenlang mensen, teams en organisaties op energie, fitheid, vitaliteit, leiderschap en Mentale (veer)Kracht.

Albert Springer

Stpv

Dick Kleijn

Oprichter Stpv

Charley

medewerker Arq

Merel

Medewerkster Arq

Hans van Dolderen

Politie

Johnny Hagenaar

media

Davey Gans

Filmmaker

Samuelle van Deutekom

Staatsbosbeheer

Erik Noltes

Voorzitter Stpv

Albert

Ik ben geboren en getogen in Zeeland in een omgeving waar is geleerd hard te werken en niet teveel “poeha” te hebben. Op z’n Zeeuws: “Doe maar geween, dan bin ji zot zat”! In het gezin waar Dick is opgegroeid werkte zijn vader als kapitein op een zeesleper bij Smit International in Rotterdam en zijn moeder als onderwijzeres in het voortgezet onderwijs. Ook hier werden de “Zeeuwse” normen gevolgd. Na een moeizame afronding op school is Dick in dienst getreden bij de Koninklijke Marechaussee waar hij negen jaren heeft gediend. De aantrekkingskracht van het politiewerk heeft hem ertoe gezet over te stappen naar de politie Flevoland, later politie-eenheid Midden Nederland. In zijn carrière heeft hij alle operationele facetten wel doorlopen en is gegroeid tot operationeel leidinggevende met een behoorlijke ervaring in het vak. Helaas heeft hij ook de sporen van het vak opgelopen is hierbij mentaal geblesseerd geraakt. Dit heeft ertoe gedreven om iets op te zetten wat nodig was vanuit de politiemens: het project revitaliseren in de natuur. Grotendeels ontstaan vanuit zijn eigen hersteltraject en anderzijds vanuit behoefte op alternatieve manieren tot herstel. Inmiddels heeft hij 40 dienstjaren achter de rug en richt zich als ervaringsdeskundige professional volledig op de duurzame inzetbaarheid van de mens achter het uniform.

Charley

Merel van Herpen werkt sinds 2016 bij ARQ Kenniscentrum Impact van Rampen en Crises. Als onderzoeker en beleidsadviseur houdt zij zich onder andere bezig met het evalueren van psychosociale ondersteuning na ingrijpende gebeurtenissen. Door middel van wetenschappelijk onderzoek en beleidsadvies hoopt zij een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van psychosociale ondersteuning. Merel is opgeleid als socioloog en is in 2022 gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Hans van Dolderen is geboren en getogen in een politienest. Met een vader die politieman was heeft hij van jongs af aan de impact van het politiewerk op een gezin ervaren. Met een indrukwekkende staat van dienst van 40 jaar op de loonlijst van de politie, heeft hij vrijwel alle aspecten van het politiewerk doorlopen, van uniformdienst, opsporing tot bedrijfsvoering. In zijn huidige rol als programmadirecteur voor Specifieke Aandacht en Zorg (SpAZ), werkt hij aan het verbeteren van de zorgketen gericht op het ondersteunen van politiepersoneel, met speciale aandacht voor beroeps-gerelateerde gezondheidsklachten.

In 1993 begonnen bij de politie Rotterdam-Rijnmond. In 2015 overgestapt naar de eenheid Noord Holland.
In 2021 gestart met de studie communicatie B aan de Hogeschool Utrecht en sinds juni 2023 verbonden aan de Stichting Politieveteraan waar ik help met de verschillende aspecten van communicatie.

Hoi,

Mijn naam is Davey Gans 🙂

Vanaf de leeftijd dat mijn moeder nog m’n broodjes smeerde, ben ik al gefascineerd door de natuur. Hier vond ik rust, verzamelde ik allerlei soorten modder tussen m’n nagels, viel ik uit bomen, ving ik kikkers & karpers en toen ik oud genoeg was… nam ik een camera mee. Zodat ik op een later moment weer kon genieten van al het moois wat ik gezien had.

Nu, jaren later, ga ik nog steeds op pad met mijn camera, maar in plaats van mijn avonturen film ik verhalen van mensen & organisaties die iets goed doen voor de wereld. En is mijn liefde voor natuur & mooie plaatjes uitgegroeid tot mijn beroep. En kan ik hier mijn hele hart en ziel in kwijt.

Toen ik mij een jaar of 8 geleden inschreef bij de KVK had ik nooit niet kunnen dromen dat ik midden in de jungle van Borneo zou staan met mijn camera om orang-oetans te filmen, dat ik ontelbaar veel kippenvel momenten zou hebben, dat ik met tranen in mijn ogen belangrijke shots zou maken en dat ik op een podium zou staan om te vertellen over een film die we gemaakt hebben.

Mijn long term goal is om maximale impact te maken voor non-profit organisaties, door professionele content campagnes te creëren die volledig gesponsord worden door corporaties. En als ik dit een aantal keer gedaan heb, dan zou ik dit op grote schaal uit willen rollen. Zodat de verhalen die er ECHT toe doen alle aandacht, liefde & publiek krijgen die ze verdienen.

Na haar studie biologie aan de WUR besloot Samuelle van Deutekom dat ze graag de verhalen over de natuur met mensen wil delen. Ondertussen werkt ze 4 jaar bij Staatsbosbeheer als Boswachter Publiek in de Schoorlse Duinen, de hoogste duinen van Nederland. Met het hele team zorgt ze ervoor dat de natuur beschermt wordt en dat men van de natuur kan genieten. Want groen is goed voor lichaam en geest. Sinds 2023 helpen de deelnemers van Stichting Politie Veteraan bij het uitvoeren van deze belangrijke taak.

Mijn naam is Erik Noltes, 60 jaar, getrouwd met Yvon, vader van twee dochters en twee kleinzoons.

In 1981 ben ik als 17 jarige gestart bij het Korps Rijkspolitie. Na een klein jaartje opleiding ben ik op 1 oktober 1982 in het toenmalige district ‘s-Gravenhage aan het echte werk begonnen op een landgroep. Jawel, met van die witte overhemden.

Na een week had ik mijn eerste dodelijke ongeval te pakken. 4 meiden in een auto tegen een boom. 1 inzittende overleed voor mijn ogen, de andere 3 waren zwaar gewond, waarvan er op dezelfde dag nog 1 overleed. Er zouden nog vele overlijdensgevallen volgen.

Met de reorganisatie naar de regiopolitie in aantocht besloot ik over te stappen naar de Gempo Amsterdam, en moest blauwe overhemden dragen.

Na verloop van tijd werd ik brigadier-projectleider bij de verkeersdienst.

Inmiddels was de regiopolitie een feit en ging ik weer witte overhemden dragen. Ook werd de afkorting weer RP…

Toen eind 1999 het eerste flexteam in Amsterdam in aantocht was, besloot ik om daar naar over te stappen. Een korte tijd als brigadier. Na enkele maanden werd ik begin 2000 Operationeel Expert. Omdat ik van de Vekeersdienst kwam, had ik verstand van taxizaken (?) en kon ik gelijk aan de bak in de taxioorlog. Een mooie periode.

Ongeveer 5 jaren geleden ben ik als OE op het basisteam Centrum Jordaan beland, waar ik nu nog steeds werk.

Ik heb meer dan 25 jaar TCO werk gedaan. Eerst als TCO-er, daarna als TCO OPCO en aansluitend als Eenheid-coördinator. In 2020 werd mij gevraagd om voorzitter van het dagelijks bestuur van de SPV te worden. Ik heb dat gedaan, omdat ik er graag voor mijn collega wil zijn.

Albert Springer

Stpv

tekst

Dick Kleijn

Oprichter Stpv

Ik ben geboren en getogen in Zeeland in een omgeving waar is geleerd hard te werken en niet teveel “poeha” te hebben. Op z’n Zeeuws: “Doe maar geween, dan bin ji zot zat”! In het gezin waar Dick is opgegroeid werkte zijn vader als kapitein op een zeesleper bij Smit International in Rotterdam en zijn moeder als onderwijzeres in het voortgezet onderwijs. Ook hier werden de “Zeeuwse” normen gevolgd. Na een moeizame afronding op school is Dick in dienst getreden bij de Koninklijke Marechaussee waar hij negen jaren heeft gediend. De aantrekkingskracht van het politiewerk heeft hem ertoe gezet over te stappen naar de politie Flevoland, later politie-eenheid Midden Nederland. In zijn carrière heeft hij alle operationele facetten wel doorlopen en is gegroeid tot operationeel leidinggevende met een behoorlijke ervaring in het vak. Helaas heeft hij ook de sporen van het vak opgelopen is hierbij mentaal geblesseerd geraakt. Dit heeft ertoe gedreven om iets op te zetten wat nodig was vanuit de politiemens: het project revitaliseren in de natuur. Grotendeels ontstaan vanuit zijn eigen hersteltraject en anderzijds vanuit behoefte op alternatieve manieren tot herstel. Inmiddels heeft hij 40 dienstjaren achter de rug en richt zich als ervaringsdeskundige professional volledig op de duurzame inzetbaarheid van de mens achter het uniform.

Charley

medewerker Arq

tekst

Merel

Medewerkster Arq

Merel van Herpen werkt sinds 2016 bij ARQ Kenniscentrum Impact van Rampen en Crises. Als onderzoeker en beleidsadviseur houdt zij zich onder andere bezig met het evalueren van psychosociale ondersteuning na ingrijpende gebeurtenissen. Door middel van wetenschappelijk onderzoek en beleidsadvies hoopt zij een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van psychosociale ondersteuning. Merel is opgeleid als socioloog en is in 2022 gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Hans van Dolderen

Politie

Hans van Dolderen is geboren en getogen in een politienest. Met een vader die politieman was heeft hij van jongs af aan de impact van het politiewerk op een gezin ervaren. Met een indrukwekkende staat van dienst van 40 jaar op de loonlijst van de politie, heeft hij vrijwel alle aspecten van het politiewerk doorlopen, van uniformdienst, opsporing tot bedrijfsvoering. In zijn huidige rol als programmadirecteur voor Specifieke Aandacht en Zorg (SpAZ), werkt hij aan het verbeteren van de zorgketen gericht op het ondersteunen van politiepersoneel, met speciale aandacht voor beroeps-gerelateerde gezondheidsklachten.

Johnny Hagenaar

media

In 1993 begonnen bij de politie Rotterdam-Rijnmond. In 2015 overgestapt naar de eenheid Noord Holland.
In 2021 gestart met de studie communicatie B aan de Hogeschool Utrecht en sinds juni 2023 verbonden aan de Stichting Politieveteraan waar ik help met de verschillende aspecten van communicatie.

Davey Gans

Filmmaker

Hoi,

Mijn naam is Davey Gans 🙂

Vanaf de leeftijd dat mijn moeder nog m’n broodjes smeerde, ben ik al gefascineerd door de natuur. Hier vond ik rust, verzamelde ik allerlei soorten modder tussen m’n nagels, viel ik uit bomen, ving ik kikkers & karpers en toen ik oud genoeg was… nam ik een camera mee. Zodat ik op een later moment weer kon genieten van al het moois wat ik gezien had.

Nu, jaren later, ga ik nog steeds op pad met mijn camera, maar in plaats van mijn avonturen film ik verhalen van mensen & organisaties die iets goed doen voor de wereld. En is mijn liefde voor natuur & mooie plaatjes uitgegroeid tot mijn beroep. En kan ik hier mijn hele hart en ziel in kwijt.

Toen ik mij een jaar of 8 geleden inschreef bij de KVK had ik nooit niet kunnen dromen dat ik midden in de jungle van Borneo zou staan met mijn camera om orang-oetans te filmen, dat ik ontelbaar veel kippenvel momenten zou hebben, dat ik met tranen in mijn ogen belangrijke shots zou maken en dat ik op een podium zou staan om te vertellen over een film die we gemaakt hebben.

Mijn long term goal is om maximale impact te maken voor non-profit organisaties, door professionele content campagnes te creëren die volledig gesponsord worden door corporaties. En als ik dit een aantal keer gedaan heb, dan zou ik dit op grote schaal uit willen rollen. Zodat de verhalen die er ECHT toe doen alle aandacht, liefde & publiek krijgen die ze verdienen.

Samuelle van Deutekom

Staatsbosbeheer

Na haar studie biologie aan de WUR besloot Samuelle van Deutekom dat ze graag de verhalen over de natuur met mensen wil delen. Ondertussen werkt ze 4 jaar bij Staatsbosbeheer als Boswachter Publiek in de Schoorlse Duinen, de hoogste duinen van Nederland. Met het hele team zorgt ze ervoor dat de natuur beschermt wordt en dat men van de natuur kan genieten. Want groen is goed voor lichaam en geest. Sinds 2023 helpen de deelnemers van Stichting Politie Veteraan bij het uitvoeren van deze belangrijke taak.

Erik Noltes

Voorzitter Stpv

Mijn naam is Erik Noltes, 60 jaar, getrouwd met Yvon, vader van twee dochters en twee kleinzoons.

In 1981 ben ik als 17 jarige gestart bij het Korps Rijkspolitie. Na een klein jaartje opleiding ben ik op 1 oktober 1982 in het toenmalige district ‘s-Gravenhage aan het echte werk begonnen op een landgroep. Jawel, met van die witte overhemden.

Na een week had ik mijn eerste dodelijke ongeval te pakken. 4 meiden in een auto tegen een boom. 1 inzittende overleed voor mijn ogen, de andere 3 waren zwaar gewond, waarvan er op dezelfde dag nog 1 overleed. Er zouden nog vele overlijdensgevallen volgen.

Met de reorganisatie naar de regiopolitie in aantocht besloot ik over te stappen naar de Gempo Amsterdam, en moest blauwe overhemden dragen.

Na verloop van tijd werd ik brigadier-projectleider bij de verkeersdienst.

Inmiddels was de regiopolitie een feit en ging ik weer witte overhemden dragen. Ook werd de afkorting weer RP…

Toen eind 1999 het eerste flexteam in Amsterdam in aantocht was, besloot ik om daar naar over te stappen. Een korte tijd als brigadier. Na enkele maanden werd ik begin 2000 Operationeel Expert. Omdat ik van de Vekeersdienst kwam, had ik verstand van taxizaken (?) en kon ik gelijk aan de bak in de taxioorlog. Een mooie periode.

Ongeveer 5 jaren geleden ben ik als OE op het basisteam Centrum Jordaan beland, waar ik nu nog steeds werk.

Ik heb meer dan 25 jaar TCO werk gedaan. Eerst als TCO-er, daarna als TCO OPCO en aansluitend als Eenheid-coördinator. In 2020 werd mij gevraagd om voorzitter van het dagelijks bestuur van de SPV te worden. Ik heb dat gedaan, omdat ik er graag voor mijn collega wil zijn.

Schrijf je vandaag nog in!

De plaatsen zijn beperkt en dit unieke evenement wil je niet missen.

Sluit je aan bij ons en ontdek hoe de natuur kan bijdragen aan het herstel en welzijn van mensen met mentale blessures. Samen kunnen we leren, inspireren en een verschil maken. We kijken ernaar uit je te verwelkomen