Locatie Balloo

In aansluiting op de locaties in Zeewolde en Apeldoorn van de Stichting Politieveteraan is in Balloo, in de provincie Drenthe, in het jaar 2022 ook een dagbestedingsprogramma gestart.

Vanuit de locatie Balloo wordt in samenwerking met Staatsbosbeheer gewerkt aan revitalisering in de natuur met politiecollega’s die in en door de dienst een mentale blessure,  zoals bijvoorbeeld PTSS hebben opgelopen. In de prachtige natuur van het Drentse landschap wordt met elkaar in een prikkelarme omgeving samengewerkt en een bijdrage geleverd aan het in stand houden van o.a. wandelpaden, snoeien van uitheemse plantensoorten en verwijderen van dode takken die een gevaar voor wandelaars zouden kunnen opleveren.

Dit gebeurt in samenwereking met een deskundige boswachter die affiniteit heeft met het politiewerk en inzicht heeft in de impact die  het politiewerk op de politiemedewerkers kan hebben. Tijdens het werken in de natuur kan het stil zijn, maar vaak worden er mooie gesprekken gevoerd en ervaringen gedeeld. Ervaringen die gedeeld kunnen worden met collega’s die zonder oordeel luisteren omdat ze zelf veel hebben meegemaakt. Een veilige omgeving waarin het mogelijk is om weer een stapje voorwaarts te doen. Onze boswachter zegt vaak: alles wat jullie doen is meegenomen. En als het moment vraagt om niet te werken, maar om een wandeling te maken in het gebied dan is dat helemaal oké.

Ons motto is: niets moet, alles mag.

Wil jij weer in verbinding komen met mensen en achter de voordeur vandaan komen?
Zoek dan contact met één van ons.

Sabine Blomsma
Coördinator Balloo & Ervaringsdeskundig professional
Telefoonnummer: 06-52552749
Email: sabine@stichtingpolitieveteraan.nl

~ Don’t be ashamed of your story.. It will inspire others. Do all things with love. ~

Ik ben Sabine Blomsma en werk sinds 2004 bij de politie in Noord-Nederland. Ik werk nog steeds in de basispolitiezorg. In 2014 is bij mij werkgerelateerde PTSS vastgesteld en ik viel uit. Ik schaamde mij dood en ik kon niet begrijpen wat mij overkwam. Links werd rechts en rechts werd links. Ik heb in die tijd echt een PTSS maatje en een luisterend oor gemist. Ik wist niet waar ik heen moest met mijn vragen en ik liep dan ook met mijn ziel onder mijn arm. Ik ben hard met mijzelf aan het werk gegaan en in 2015 mocht ik weer aan het werk. Ik vond dan ook dat de politie hard aan het werk moest om er beter te zijn voor de collega’s en daar wilde ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Ik wil er zijn voor collega’s zodat ze weten dat je er niet alleen voor staat. In 2021 ben ik gestart met de opleiding ervaringsdeskundige-professional in de PTSS. Deze heb ik met goed succes afgerond. Vanuit deze rol kan ik collega’s nog beter ondersteunen en hun helpen daar waar de behoefte is. Ik geloof dan ook sterk in het concept revitaliseren in de natuur, omdat onderzoek heeft uitgewezen hoe goed dit voor mensen met PTSS is. Als coördinator van Balloo hoop ik voor collega’s een veilige haven te kunnen zijn daar waar je je zelf mag zijn en in verbinding komt met lotgenoten.

 

Peter Addink
Coördinator Balloo
Telefoonnummer: 06-50551707
Email: peter@stichtingpolitieveteraan.nl

~Ik kan niet veranderen wat er is gebeurd, maar ik kan wel iets betekenen naar de toekomst toe. Dus vooruit met wat er nu is door samen te werken en daardoor elkaar weer perspectief te geven. ~

Mijn naam is Peter Addink, ik ben 71 jaar en woon in Alteveer dichtbij Hoogeveen. Ik heb 42 jaar als leidinggevende bij de politie gewerkt, voornamelijk in Noord-Holland (Amsterdam en Alkmaar). In 2011 ben ik met (keuze) pensioen gegaan.

Na een aantal jaren pensioen bekroop mij het gevoel dat ik toch nog iets wilde betekenen voor de politie en met name de politiemedewerkers. Ondanks mijn pensioen voel ik mij nog steeds erg betrokken bij het wel en wee van de collega’s die in hun werk veel heftige dingen meemaken.

Via internet kwam ik op de website van Stichting Politieveteraan terecht en heb ik contact gezocht. De insteek van de Stichting sprak mij erg aan. Een bijdrage te leveren aan het ondersteunen van collega’s die door heftige gebeurtenissen in het werk ziek zijn geworden. Dit door samen met hen actief werk te doen in de natuur samen met Staatsbosbeheer.

Na een paar bezoeken aan de groep in Zeewolde heb ik geopperd om ook te starten in Drenthe. Samen met de nog werkzame collega Sabine Blomsma zijn wij daar inmiddels gestart.

Gerelateerde pagina's

Misschien vind je de onderstaande posts ook interessant.