Locatie Schoorl

Niet bang voor een beetje klimmen en dalen? Beklim dan, samen met ons, de Schoorlse Duinen. Nederlands hoogste duingebied in de kop van Noord-Holland én volop ruimte om uit te waaien. Meer dan 60 kilometer wandelpad, de oudste bossen, of de stuivende duinen.

In navolging van het project Zeewolde en Apeldoorn, heeft de Stichting Politieveteraan sinds juli 2023 uitbreiding gekregen in Schoorl.
Dit op locatie ‘de Paardenweide’ van Staatsbosbeheer, waarmee we recentelijk een landelijk convenant hebben afgesloten.
Dit project is een revitaliseringsprogramma ‘door-collega’s-voor-collega’s’ en eigenlijk iedereen die zich wil aansluiten bij dit mooie en waardevolle laagdrempelig project.

Twee dagdelen in de week, te weten op de dinsdagen en woensdagen, staan wij klaar voor onze mensen. Wij komen samen bij de Paardenweide van Staatsbosbeheer en onder het genot van een kop koffie of thee bekijken we hoe wij er die dag voorstaan en bepalen samen hoe de ochtend eruit gaat zien.

Ons doel is om met onze lotgenoten in een prikkelarme omgeving te zijn. Even weg van de dagelijkse beslommeringen die mentale kneuzingen met zich meebrengen. We zijn samen in een veilige en rustige omgeving waar respect en veiligheid voorop staan. Waar je jezelf vrij kunt begeven tussen lotgenoten die jou begrijpen zonder soms maar een woord te zeggen en waar één blik soms voldoende is.

Voor een paar uur kun je even vergeten of de situatie verzachten.

Wat wij doen

  • Wij voeren (herstel) werkzaamheden uit voor Staatsbosbeheer
  • Snoeien, zagen, knippen, poetsen, graven en houden het prachtige gebied schoon van zwerfvuil.
  • Wij maken wandeltochten in waardevolle momenten bij elkaar en met elkaar.

 

Motto in Schoorl

Samen veilig, samen genieten.

Wij ontvangen je graag.

Johnny, Patricia, Nico en Peter.

 

Johnny Hagenaar
Coördinator Schoorl
Telefoonnummer: 06-40561460
Wil je mij een mailtje sturen klik dan hier!

Even voorstellen.
“Ik wil wel naar de overkant, maar het water lijkt zo diep. Ja, natuurlijk kan ik zwemmen, alleen ineens durf ik dat niet. Kan jij mij misschien komen halen? Of is er misschien een brug? O man, als ik eenmaal oversteek, kan ik dan nog wel terug? Ik wil het echt, alleen mijn angst houdt mij nog tegen. Maar als ik de overkant bereiken wil, moet ik toch echt bewegen.”

Mijn naam is Johnny Hagenaar. Ik werk ruim 30 jaar bij de politie en ik heb links en rechts van mij collega’s zien uitvallen met, wat later bleek en nu blijkt, PTSS. In 2021 is mij gevraagd buddy te worden van een mij bekende collega met PTSS en raakte op deze manier betrokken bij het buddynetwerk. Mijn nevenfunctie binnen de politieorganisatie is vertrouwenspersoon. Ik luister zonder oordeel.

Het doet mij pijn om te zien dat collega’s die zoveel gaven, nu soms vechten om alleen te kunnen ‘overleven’. Ik besloot mijn kracht en energie in te zetten voor mensen met PTSS. Ik kan niet wachten met de mannen en vrouwen aan de slag te gaan bij Staatsbosbeheer in samenwerking met Team Vitaal Noord-Holland.

Samen, met elkaar en voor elkaar.

 

Patricia Gans
Coördinator Schoorl
Telefoonnummer: 06-19632940
Wil je mij een mailtje sturen klik dan hier!

Even voorstellen.
Ik ben Patricia Gans, 51 jaar, en sinds april 2000 werkzaam voor politie Noord-Holland in diverse functies. Eerst een tijd op straat gewerkt, maar merkte dat ik ‘genoeg gezien’ had. Hier praatte ik niet direct over, maar heb wel hierin heel duidelijk mijn gevoel gevolgd…

Als laatste beland bij de DRIO, waar ik helaas uitgevallen ben met een burn-out. Hoe vervelend ook, deze periode heeft mij toch ook veel gebracht. Waaronder veel meer zelfinzicht en het besef dat ik vooral dingen moet doen waar ik gelukkig van word. Natuur, creativiteit (fotografie), mooie gesprekken, iets voor een ander kunnen betekenen, ruimte en rust, zijn een aantal van die ‘dingen’.

Hoe mooi is dat, dat ik juist bovenstaande perfect kan inzetten voor de Stichting Politieveteraan.
Wat een geweldig mooi initiatief en wat ben ik trots dat ik een beetje bij kan dragen om hopelijk wat leed te kunnen verzachten door samen mooie dingen te doen. En dat in het prachtige Natura 2000 gebied van Schoorl 💚

Uit het boek: De jongen, de mol, de vos en het paard
Auteur: Charlie Mackesy
‘Iedereen is een beetje bang’ zei het paard
‘Maar we zijn minder bang als we samen zijn.’

 

Nico Koopman
Coördinator Schoorl
Telefoonnummer: 06-30600107
Wil je mij een mailtje sturen klik dan hier!

Even voorstellen.
Mijn naam is Nico Koopman en werk 22 jaar bij de politie. in augustus 2023 heb ik de politie verlaten en ben met pensioen gaan.
Ook ik ben één van de coördinatoren en zal tijdens mijn pensioen verbonden blijven aan de stichting Politie Veteraan en collega’s begeleiden in Schoorl. Om jullie te kunnen begeleiden in Schoorl en daarbij samen iets moois neer te zetten, geeft mij de kracht en voldoening om door te gaan.

Met vriendelijke groeten,
Nico.

 

Peter Dijks
Coördinator Schoorl
Telefoonnummer: 06-37331447
Wil je mij een mailtje sturen klik dan hier!

Even voorstellen.
Ik ben Peter Dijks. Na 46 jaar ((rijks)Politie de pet aan de wilgen gehangen. Heel veel meegemaakt, leuke, mooie dingen, maar ook heel veel tragische en verdrietige dingen. Het hoort bij het werk,“ zeggen ze” (???). Afgelopen jaar werd ik benadert door lid van Team Schoorl of ik interesse had om bij hun team te komen helpen. Had wel gehoord en gelezen wat de Stichting Politie Veteraan inhield en ik ging een ochtend meedraaien en meteen aangemeld om de collega’s welke door diverse zaken mentaal “beschadigd“ zijn te steunen en te helpen. Mooi en dankbaar werk.

Gerelateerde pagina's

Misschien vind je de onderstaande posts ook interessant.