Locatie Zeewolde

Boswachterspad-veluwe-kootwijk-kootwijkerveen

Collega’s en oud-collega’s met een mentale blessure worden doorgestuurd door o.a. door de casemanager, bedrijfsarts of nemen zelf contact met ons op. Hier in Zeewolde zij opgevangen en begeleid door ervaringsdeskundige collega’s. De combinatie van ervaringsdeskundige collega’s en collega’s met een mentale blessure samen in de NATUUR is HELEND gebleken. Dit is wetenschappelijk bewezen.

De locatie Zeewolde is als een project begonnen in 2018 en is inmiddels een professionele dagbesteding.

Het project is het revitaliseringsprogramma van de Stichting Politieveteraan met als motto: door collega’s – voor collega’s.

Op vier ochtenden in de week, te weten maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, staan wij klaar voor de deelnemers. We komen samen bij Staatsbosbeheer en onder het genot van een kopje koffie of thee kijken we hoe we er die dag voorstaan en bepalen we samen welke werkzaamheden we die ochtend gaan verrichten.

Ons doel is om met de deelnemers in een prikkelarme omgeving te zijn. Even weg van de dagelijkse beslommeringen die de mentale problemen met zich meebrengen. Wij zijn samen in een veilige en rustige omgeving, waar respect en veiligheid voorop staan. Waar je je vrij kunt begeven tussen deelnemers die je begrijpen, zonder soms maar een woord te zeggen en waar een blik voldoende is. Voor een paar uurtjes kun je alles even vergeten en de situatie verzachten.

Onze bezigheden zijn:

– voor Staatsbosbeheer werkzaamheden in de natuur uitvoeren door onder andere:

  • handmatig snoeien, knippen en zagen met handgereedschappen (wandelpaden / recreatiegebieden, SPEELBOS onderhouden / vernieuwen)
  • de heide en bossen schoonmaken van zwerfvuil

– een wandeltocht te maken
– in waardevolle momenten bij en met elkaar te zijn

Aan het einde van de ochtend kunnen de deelnemers, indien gewenst, afsluiten met een kopje koffie.

 

Leon van den Goorbergh Coordinator Zeewolde
Professionele ervaringsdeskundige
Telefoonnummer: 06-13810740
Email: Leon@stichtingpolitieveteraan.nl

Ons moto: #SAMEN STERK!

 

Wij ontvangen je graag,

Met vriendelijk groeten Leon

Gerelateerde pagina's

Misschien vind je de onderstaande posts ook interessant.