Ondertekening Landelijk Convenant

Ondertekening-Convenant-1

Op woensdag 6 juli 2022 hebben wij als stichting het landelijke samenwerkingsconvenant met Staatsbosbeheer afgesloten.

Sinds de oprichting van onze stichting in 2018 werken wij nauw samen met Staatsbosbeheer om collega’s in de natuur te laten herstellen van de mentale schade die zij oplopen in het politievak. Deze samenwerking heeft ons in staat gesteld om evidenced based een revitaliseringsprogramma te ontwikkelen. Dit programma is gebaseerd op de helende werking van de natuur in combinatie met collegiale verbondenheid. Afgelopen jaren hebben wij dan ook vele collega’s uit diverse eenheden mogen ondersteunen in hun herstelproces.

Vanaf de oprichting hebben wij de visie dat ons initiatief bereikbaar moet worden voor elke collega. Vooruitlopend op dit landelijke convenant met Staatsbosbeheer zijn wij in 2021 al gestart in Ugchelen (Oost Nederland). Dit jaar hebben wij de intentie verder te gaan uitbreiden in Balloo (Noord Nederland), Schoorl (Noord Holland), Midden Delfland/Broekpolder (Zuid Holland), Utrechtse Heuvelrug (Midden Nederland) en Spaarnwoude (Noord Holland/Amsterdam). Ook gaan wij verkennen in Limburg, Oost Brabant en Zeeland/West Brabant. Alle voorbereidingen zijn reeds gaande.

Wij zijn Staatsbosbeheer zeer dankbaar voor de constructieve samenwerking en het bestempelen van onze visie op herstel in de natuur en maatschappelijke arbeidsparticipatie. Ook zijn wij de Politie Midden Nederland dankbaar voor de samenwerking en het geschonken vertrouwen. Samen staan we sterker dan alleen. Met Trots op het politievak, Respect naar een ieder en Verbinding met elkaar blijven wij verder ontwikkelen.

Het bestuur en alle vrijwilligers van Stichting Politieveteraan

Overig nieuws

Succesvolle deelname aan de 20e Editie Nationale Veteranendag

Den Haag, 29 juni 2024 - Op zaterdag 29 juni vond de 20e editie van Veteranendag plaats, een nationale viering ter erkenning van de inzet van Nederlandse veteranen. Veteranendag, jaarlijks gehouden op de laatste zaterdag van juni, staat in het…...

Stichting Politieveteraan inspireert politiebond

Ruim vijf jaar geleden is de Stichting Politieveteraan gestart in de bossen rondom Zeewolde. Reden voor de Nederlandse Politiebond (NPB) om hier op 26 juni jl. een speciale bijeenkomst voor zogenoemde kaderleden en het dagelijks bestuur te organiseren. Met deze…...