Stichting Politie Veteraan

Collega’s met een mentale blessure worden doorgestuurd door oa door de casemanager, bedrijfsarts of nemen zelf contact op.
Hier in Zeewolde worden de collega’s met een mentale blessure opgevangen en begeleid door ervaringsdeskundige collega΅s. De combinatie van
ervaringsdeskundigen lotgenoten, collega’s met een mentale blessure en vooral de NATUUR is HELEND gebleken, is namelijk wetenschappelijk en in de praktijk bewezen. Zeewolde is als een project begonnen in 2018, maar is inmiddels een professionele dagbesteding.

Dit project is een revitaliseringsprogramma door collega’s-voor collega’s van de Politie en Defensie en eigenlijk iedereen die zich wil aansluiten bij dit mooie en waardevolle laagdrempelige project.

Op vier ochtenden in de week, te weten maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, staan wij sowieso klaar voor onze mensen. We komen samen bij Staatsbosbeheer en onder het genot van een kopje koffie of thee kijken we hoe we er die dag voorstaan en bepalen we samen hoe de ochtend eruit gaat zien.

Ons doel is om met onze lotgenoten in een prikkelarme omgeving te zijn. Even weg zijn van de dagelijkse beslommeringen die de mentale ziekte met zich meebrengt. Wij zijn samen in een veilige en rustige omgeving. Daar waar respect en veiligheid voorop staan. Waar je je vrij kunt begeven tussen lotgenoten die je begrijpen, zonder soms maar een woord te zeggen en waar een blik voldoende is. Voor een paar uur kun je even vergeten of de situatie verzachten.

Onze bezigheden zijn:

– voor Staatsbosbeheer (herstel-) werkzaamheden uit te voeren, onder andere:

  • snoeien, knippen en zagen met handgereedschappen (wandelpaden / recreatiegebieden, SPEELBOS onderhouden / vernieuwen)
  • de heide en bossen schoonmaken van zwerfvuil

– een wandeltocht te maken,
– in waardevolle momenten bij en met elkaar te zijn.

Ons moto: SAMEN STERK!

Je kunt je aanmelden bij de Stichting Politie Veteraan via e-mail of via het telefoonnummer: +31(0)850 606 784.

Wij ontvangen je graag,

Met vriendelijk groeten Diana en Leon

Leon van den Goorbergh
Coordinator Zeewolde
Professionele ervaringsdeskundige
Telefoonnummer: 06-37301383
Diana Slot
Coordinator Zeewolde
Professionele ervaringsdeskundige
Telefoonnummer: 06-42272421

DEZE WEBSITE GEBRUIKT COOKIES OM ERVOOR TE ZORGEN DAT U DE BESTE ERVARING OP ONZE WEBSITE KRIJGT.