Stichting Politie Veteraan

Volgd ons op:
Facebook
Facebook
LINKEDIN

Een item gemaakt door Omroep Flevoland


Een initiatief van de Stichting Politie Veteraan in Zeewolde krijgt navolging in de rest van het land. De stichting werd vijf jaar geleden opgericht voor politiemensen met trauma’s, blessures of stress. Politie Veteraan gaat met hen aan de slag in het Horsterwold, waar oud-politiemensen Staatsbosbeheer gaan helpen met het onderhoud van het bos.

Inmiddels heeft de organisatie vier vestigingen verdeeld over het land en daar komen er waarschijnlijk nog twee bij. Dankzij een subsidie van vier ton kan bovendien onderzocht worden of de methode verder uitgerold kan worden.

Volgens medeoprichter Dick Kleijn uit Zeewolde zijn de fysieke activiteiten in de natuur helend voor de politiemensen. Ook het contact met lotgenoten is belangrijk. De stichting kan de agenten bovendien praktisch begeleiden bij het proces waarin ze zitten. Kleijn: “Het is een veilig vangnet buiten de politie, maar wel in contact met de politie.”

Geen herinneringen, wel problemen
Leon van den Goorbergh uit Lelystad leerde de organisatie kennen toen hij door zijn werk in de problemen kwam. Vanuit het Korps Mariniers werd hij uitgezonden naar onder meer de Golfoorlog en naar Cambodja. Ook later, bij de politie, maakte hij veel mee. De gebeurtenissen hebben hun sporen nagelaten.

Van den Goorbergh kan zich bijna niets meer uit het verleden herinneren, en hij worstelt met geestelijke en lichamelijke problemen. De Lelystedeling loopt moeilijk, moet over elke stap nadenken en valt geregeld. Bovendien heeft hij bij vermoeidheid moeite om zich verstaanbaar te maken.

Ontslag, maar niet werkloos
De opvang in Zeewolde heeft van Van den Goorbergh een andere man gemaakt. Hij krabbelde op uit het dal en leerde om weer te kijken naar wat wat hij wél kan. Vanwege zijn aandoening kan hij niet meer bij de politie aan de slag.

Hij wordt binnenkort ontslagen, maar werkt tegenwoordig als coördinator voor de stichting en begeleidt zelf uitgevallen collega’s. De Stichting Politie Veteraan in Zeewolde biedt hulp aan tientallen politiemensen.

Bron: https://www.omroepflevoland.nl/

Volgd ons op:
Facebook
Facebook
LINKEDIN

DEZE WEBSITE GEBRUIKT COOKIES OM ERVOOR TE ZORGEN DAT U DE BESTE ERVARING OP ONZE WEBSITE KRIJGT.